Werken bij de Valkenswaardse Omroep Stichting

De Valkenswaardse Omroep Stichting (VOS) is sinds 1987 de officiële lokale omroep van de gemeente Valkenswaard. Ca. 40 vrijwilligers zijn actief en vol passie betrokken bij het maken van radio, televisie- en kabelkrant uitzendingen voor Valkenswaard, Dommelen en Borkel & Schaft. Dit doen we vanuit een eigen studioruimte in De Hofnar.

Vanwege de ambitie om meer lokaal en regionaal nieuws te gaan brengen en investeringen in nieuwe toekomsbestendige techniek zijn we op zoek naar enthousiaste en nieuwe vrijwilligers om ons televisie- en radioteam te versterken. Ervaring hebben is geen pré, wel affiniteit met (lokale) media en de wil om te leren van de ervaren collega’s zijn onmisbaar. Onderstaande vrijwilligersfuncties zijn er binnen de VOS beschikbaar.

VOS TV

Neem voor interesse betreffende vacatures binnen VOS TV contact op met: tv@rtvos.nl

Cameraman m/v
Het maken van opnamen op locatie van evenementen of nieuwsgebeurtenissen. Het filmen tijdens meercameraprogramma’s in De Hofnar of op locatie. Denk hierbij aan de talkshow AperitiVOS, Striepersgats Liedjesfestival, nachtmis e.d.

Camjo m/v
Het maken van opnamen op locatie van evenementen of nieuwsgebeurtenissen en tevens het verzorgen van interviews.

Video editor m/v
Het thuis maken van videomontages van programma’s en/of reportages. Bij voorkeur ook het doen van camerawerk.

Redactie/productie
Het bedenken van ideeën voor (nieuwe) tv-programma’s, het regelen van gasten en het houden van voorgesprekken. Voor mensen die het heerlijk vinden om contacten te leggen en altijd op zoek zijn naar nieuws.

TV-techniek algemeen
Het verzorgen en onderhouden van onze techniek zoals de uitzendstraat en distributie. Maar ook het beheer van camera’s, microfoons, licht e.d. Voor mensen die technisch onderlegd zijn, gestructureerd werken en het leuk vinden om te sleutelen aan techniek.

Redacteur kabelkrant m/v
VOS TXT is de dagelijkse actuele kabelkrant van de VOS. De krant wordt dagelijks voorzien van lokaal nieuws, agenda, oproepen en activiteiten en zal op een later moment ook aan de website en sociale media gekoppeld worden. Momenteel werken 3 enthousiaste vrijwilligers (senioren) aan het dagelijks onderhouden van de kabelkrant en het inplannen van tv-programma’s. Ook binnen dit team is ruimte voor versterking. Vindt u het leuk om nieuwsberichten te typen, persberichten te redigeren en verzoeken van organisaties te behandelen dan bent u van harte welkom om eens kennis te maken en een paar uur mee te kijken. Uiteindelijk kunt u zelf aangeven hoeveel uur u per week uw bijdrage aan de redactie van de kabelkrant kunt en wilt leveren. Thuiswerken is ook mogelijk. Een leuke tijdsbesteding voor punctuele en taal onderlegde mensen.

VOS FM

Neem voor interesse betreffende vacatures binnen VOS FM contact op met: radio@rtvos.nl

Regioberichten lezer (M/V)
Voor het samenstellen en lezen van de regioberichten zijn wij opzoek naar een M/V tussen de 18 en 60 jaar die periodiek de regioberichten kan inspreken. Je dient te beschikken over een goede stem, eigen opname apparatuur (pc, geluidskaart, goede microfoon, bij voorkeur met voiceprocessor).

Programmamakers / DJ’s (M/V)
Wij zijn opzoek naar programmamakers / dj’s die wekelijks één of meer uren willen presenteren vanuit de VOS FM Studio gevestigd in het Cultuurcentrum de Hofnar te Valkenswaard. Uren en format zijn in overleg.

Voorwaarden

Voor alle functies binnen de VOS geldt dat het op vrijwillige basis is. De VOS kent geen vrijwilligersvergoedingen; het is een aangename tijdsbesteding waarbij u uw ervaring kunt verbeteren, werkt met professionele techniek en attitude, veel met mensen in aanraking komt en een bijdrage levert aan een goed lokaal media-aanbod. De functies zoals hierboven beschreven zijn in principe voor alle leeftijden vanaf 16 jaar. Voor jongeren kan het een leuke opstap zijn om meer ervaring en vlieguren op te doen op het gebied van semiprofessioneel radio- en televisie maken en het sociaal vaardiger worden. Voor senioren is het een leuke en nuttige tijdsbesteding waar u veel voldoening uit haalt.

Het aantal uren dat u aan uw vrijwillige functie binnen de VOS kan en wil besteden is altijd in overleg, hierin is veel mogelijk. Wij zijn een open en gezellig team waarbij het leren van elkaar, punctueel werken en vooral het sociaal aspect van groot belang is. Iedereen met de juiste instelling is welkom om van de VOS een succes te maken!

Trainingen

Ook bestaat de mogelijkheid om trainingen bij te wonen die gegeven worden door professionele medewerkers van de regionale- en landelijke omroep. Deze trainingen worden door de VOS van harte ondersteund en zijn goed om op een laagdrempelige manier bij te leren, ervaringen uit te wisselen en de regionale media beter te leren kennen. In Eindhoven en/of Hilversum hoort u de professionals aan het woord. Denk hierbij aan trainingen op het gebied van verslaggeving, presentatie, redactie, techniek. Kortom genoeg mogelijkheden om u aan te sluiten bij onze leuke organisatie.

Over ons

De Valkenswaardse Omroep Stichting (VOS) is sinds 1987 de officiële lokale omroep van de gemeente Valkenswaard. Ca. 40 vrijwilligers zijn actief en vol passie betrokken bij het maken van radio, televisie- en kabelkrant uitzendingen voor Valkenswaard, Dommelen en Borkel & Schaft.

Frequenties

  • VOS FM

    107.4FM

  • VOS TV

    Digitaal via Ziggo, KPN, Telfort, XS4ALL, NLE en T-Mobile

  • VOS TXT

    Via ons TV kanaal en website

Contactgegevens

Studio locatie

Cultuurcentrum De Hofnar
De Hofnar 20
5554 DA Valkenswaard

Telefonisch contact

Redactie: 040-201 03 04
Secretariaat: 06-53397219
Radio: 040-201 09 04
Reclame: 06-53754430

© 2011 - 2021 VOS Valkenswaardse Omroep Stichting

Realisatie: WebinWeb Design